Danish Single Malt Whisky. Røget Whisky.
Det bærende i denne whisky er sødmen og fylden fra destillatet og fadene samt den fine røgsmag
Mæsken til FALSTER Whisky Peated er udelukkende brygget på 100% røget byg. Sat til gæring i ca. 14 dage og derpå destilleret af 2 gange på en 200 liter Copper Pot Still.
Justeres til fadstyrken 63,5% og fyldes herefter først på brugte Bourbonfade fra USA på 55 liter og senere på specialombyggede PX-Sherryfade på 32 liter. I alt 3 års fadlagring.
Hensigten med de 2 fade er en stabil lagring samt egetræ og bourbonnoter fra Bourbon-fadene og sødme fra PX-fadene der sammen med de røgede noter vil gå rigtigt fint i spænd.
KUN: 232 nummererede flasker.
LANCERET: 5. juni 2023.
Kun 232 flasker i vores første lancering, men mange er solgt på forhånd – så skynd dig at få fat i vores allerførste Peated Whisky, inden den er udsolgt.
Martin Markvardsen
(Icon of Whisky 2018 og 2022 – Master of the Quaich – Senior Brand Ambassador for Highland Park Skotland)
“Jeg har ikke haft noget at gøre med denne whisky og alligevel er jeg meget stolt. Stolt over at et lille familiejet destilleri fra min egen hjemegn kan producere noget så smukt som en whisky der uden problemer kan måle sig med malt whisky (som er lidt ældre) fra nogen af de store producenter. Sidst måtte jeg bukke mig i støvet. Denne gang løfter jeg på hatten, smiler og siger den første Triple Wood 2019 var fantastisk, denne aftapning er formidabel …“.